Woocommerce verkkokauppa

Woocommerce verkkokauppa – Suosituin verkkokauppa-alusta

Tervetuloa mukaan matkalle, joka avaa oven verkkokaupan lumoavaan maailmaan! Tässä artikkelissa sukellamme syvälle WooCommerce verkkokaupan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ominaisuuksiin, jotka tekevät siitä yhden maailman ja Suomen suosituimmista verkkokauppa-alustoista.

löytämään ratkaisuja, jotka voivat mullistaa yrityksesi myynnin ja asiakaskokemuksen, sillä WooCommerce ei ole vain verkkokauppa-alusta – se on portti menestykseen digitaalisessa kaupankäynnissä. Luvassa on innostavia oivalluksia, käytännön vinkkejä ja syvällistä ymmärrystä siitä, miten voit rakentaa ja kehittää verkkokauppaasi entistäkin vahvemmaksi ja kilpailukykyisemmäksi.

Ota mukava asento ja valmistaudu astumaan sisään virtuaaliseen kauppaan, jossa mahdollisuudet ovat rajattomat ja seikkailu odottaa – WooCommerce-verkkokaupan maailmaan!

Mikä on Woocommerce verkkokauppa?

WooCommerce on WordPress-alustaan sulautettu verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa monipuolisen ja helppokäyttöisen ratkaisun verkkokaupan perustamiseen. Sen avulla voit luoda ammattimaisen näköisen verkkokaupan vaivattomasti, oli kyse sitten pienestä kaupasta tai suuremmasta verkkokaupasta.

Tämä avoimen lähdekoodin alusta tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuten tuotteiden hallinnan, maksuvaihtoehdot, toimitusvaihtoehdot ja raportoinnin, jotka auttavat sinua hallitsemaan verkkokauppaasi tehokkaasti. Lisäksi WooCommerce tarjoaa laajan valikoiman lisäosia ja teemoja, joiden avulla voit laajentaa ja räätälöidä verkkokauppaasi juuri sinun tarpeidesi mukaisesti, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille verkkokaupan omistajille.

WooCommerce on maailmanlaajuisesti ja Suomessa suosituin verkkokauppa-alusta, ja sen käyttö on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2020 WooCommerce oli maailmanlaajuisesti yli 28 %:n markkinaosuudellaan suosituin verkkokauppa-alusta, ja Suomessa sen markkinaosuus oli vieläkin suurempi, noin 34 %.

"WooCommerce tarjoaa joustavan ja helppokäyttöisen alustan, joka on räätälöitävissä juuri sinun tarpeiden mukaan."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Miksi valitsisin WooCommercen verkkokauppa-alustaksi?

 1. Joustavuus ja laajennettavuus:

WooCommerce tarjoaa vertaansa vailla olevaa joustavuutta ja skaalautuvuutta verkkokaupan rakentamiseen. Alusta mahdollistaa täysin räätälöidyn verkkokaupan luomisen, joka sopii täydellisesti yrityksesi brändiin ja tarpeisiin. Olipa kyse sitten tuotteiden mukauttamisesta, ulkoasun muokkaamisesta tai maksuvaihtoehtojen integroimisesta, WooCommerce antaa sinulle täyden hallinnan verkkokauppasi yksityiskohtiin.

WooCommercen skaalautuvuus tekee siitä ihanteellisen ratkaisun yrityksille, jotka kasvavat ja kehittyvät. Voit alkaa pienestä ja laajentaa verkkokauppaasi ajan mittaan ilman suuria investointeja tai monimutkaisia muutoksia. Olipa yrityksesi sitten vasta aloittava start-up tai jo vakiintunut toimija, WooCommerce kasvaa kanssasi ja tarjoaa jatkuvasti tarvitsemasi ominaisuudet ja toiminnot.

 1. Integroitavuus:

WooCommercella on laaja valikoima integraatioita muihin palveluihin ja sovelluksiin, mikä tekee siitä äärimmäisen monipuolisen verkkokauppa-alustan. Voit helposti lisätä verkkokauppaasi erilaisia lisäominaisuuksia ja -toimintoja integroimalla erilaisia kolmannen osapuolen työkaluja. Tämä mahdollistaa esimerkiksi maksuvaihtoehtojen laajentamisen, markkinointityökalujen käytön ja varastonhallinnan tehostamisen.

WooCommercen integroitavuus ulottuu myös muihin WordPressin ekosysteemin osiin, kuten erilaisiin teemoihin ja lisäosiin. Voit helposti yhdistää WooCommerce-verkkokauppasi muihin WordPress-sivustosi osiin luoden yhtenäisen ja saumattoman kokonaisuuden. Tämä tekee verkkokauppasi hallinnoinnista ja ylläpidosta entistäkin kätevämpää ja tehokkaampaa, samalla tarjoten asiakkaillesi paremman ja yhtenäisemmän kokemuksen.

 1. Yhteisö ja tuki:

WooCommercen takana on valtava aktiivinen käyttäjäyhteisö, joka tarjoaa vertaansa vailla olevaa tukea ja apua verkkokauppasi kehittämiseen. Yhteisössä on lukuisia foorumeita, keskusteluryhmiä ja verkkoyhteisöjä, joissa voit jakaa kokemuksia muiden käyttäjien kanssa, kysyä neuvoa ongelmatilanteissa ja oppia uusia vinkkejä ja niksejä verkkokauppasi optimointiin.

Lisäksi WooCommercen virallinen tukitiimi tarjoaa laadukasta ja ammattitaitoista tukea käyttäjilleen. Voit ottaa yhteyttä tukeen ongelmatilanteissa tai kysyä neuvoa erilaisissa teknisissä kysymyksissä. Tukitiimi on sitoutunut auttamaan sinua saavuttamaan menestystä verkkokauppasi kanssa ja varmistamaan, että kaikki toimii saumattomasti ja tehokkaasti. Yhteisön ja tuen voima onkin yksi WooCommercen suurimmista vahvuuksista, ja se antaa sinulle varmuutta ja turvaa verkkokauppasi ylläpidossa ja kehittämisessä.

 1. SEO-ystävällisyys:

WooCommerce on erittäin SEO-ystävällinen verkkokauppa-alusta, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon yrityksille, jotka haluavat parantaa näkyvyyttään hakukoneissa. Alusta tarjoaa lukuisia ominaisuuksia ja työkaluja, jotka auttavat sinua optimoimaan verkkokauppasi sisällön ja rakenteen hakukoneiden kannalta. Voit esimerkiksi mukauttaa metaotsikoita, metakuvauksia ja URL-osoitteita helposti eri tuotteille ja tuotekategorioille, mikä parantaa hakukoneiden indeksointia ja sijoituksia.

WooCommercen avulla voit myös optimoida tuotekuvauksia, tuotekuvia ja muita sisältöelementtejä parantamaan hakukoneystävällisyyttä. Lisäksi, alusta tarjoaa integraatioita erilaisiin SEO-työkaluihin ja -lisäosiin, kuten Yoast SEO, mikä helpottaa verkkokauppasi SEO-strategian hallintaa ja optimointia. Näin voit varmistaa, että verkkokauppasi saavuttaa korkeammat sijoitukset hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän liikennettä ja potentiaalisia asiakkaita.

Woocommercen parhaat puolet

 1. Joustavuus ja skaalautuvuus: Mahdollisuus rakentaa ja skaalata verkkokauppaa yrityksen tarpeiden mukaan.
 2. Laaja integroitavuus: Helppo integrointi erilaisten maksuvaihtoehtojen, toimitusvaihtoehtojen ja markkinointityökalujen kanssa.
 3. Käyttäjäystävällinen hallintapaneeli: Intuitiivinen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä verkkokaupan hallintaan ja ylläpitoon.
 4. Monipuoliset maksuvaihtoehdot: Mahdollisuus tarjota asiakkaille erilaisia maksutapoja, kuten luottokortit, verkkomaksut ja lasku.
 5. Laaja valikoima lisäosia ja teemoja: Mahdollisuus laajentaa ja räätälöidä verkkokauppaa lisäosien ja teemojen avulla.
 6. SEO-ystävällisyys: Työkalut ja ominaisuudet, jotka auttavat parantamaan verkkokaupan näkyvyyttä hakukoneissa.
 7. Asiakastuen ja yhteisön tuki: Mahdollisuus saada apua ja neuvoja verkkokaupan kehittämiseen aktiivisesta käyttäjäyhteisöstä ja viralliselta tukitiimiltä.
 8. Analytiikka ja raportointi: Työkalut ja ominaisuudet, jotka auttavat seuraamaan verkkokaupan suorituskykyä ja analysoimaan asiakaskäyttäytymistä.
 9. Turvallisuusominaisuudet: Sisäänrakennetut turvallisuustoimenpiteet ja lisäosat, jotka auttavat suojaamaan verkkokaupan tietoja ja asiakastietoja.
 10. Monikielisyys ja monivaluuttatuki: Mahdollisuus tarjota verkkokauppaa eri kielillä ja valuutoilla asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Woocommerce verkkokaupan perustaminen

WooCommerce-verkkokaupan toteutus voi olla monivaiheinen prosessi, mutta sen avulla voit luoda tehokkaan ja houkuttelevan verkkokaupan yrityksellesi. Ensimmäinen vaihe on valita sopiva hosting-palvelu WordPress-sivustollesi, mikä tarjoaa tarvittavan suorituskyvyn ja vakauden verkkokaupallesi. Tämän jälkeen asennetaan WordPress ja WooCommerce-laajennus, mikä antaa perustan verkkokaupan rakentamiselle.

Seuraavaksi on aika mukauttaa verkkokaupan ulkoasu ja toiminnot yrityksesi brändin ja tarpeiden mukaisesti. Tämä sisältää teeman valinnan, joka määrittelee verkkokaupan ulkoasun ja käyttökokemuksen, sekä tarvittavien lisäosien asentamisen ja konfiguroinnin. Näihin voi kuulua esimerkiksi maksuvaihtoehtojen lisääminen, toimitusvaihtoehtojen määrittäminen ja tuotteiden hallinnan optimointi.

Kun perusasetukset on saatu kuntoon, on aika lisätä tuotteet verkkokauppaan ja mukauttaa niiden esittelyä ja kuvausta. Tämä vaihe voi sisältää tuotekuvien ottamisen ja muokkaamisen, tuotetietojen syöttämisen ja hinnoittelun määrittämisen. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että verkkokaupan navigointi on selkeä ja käyttäjäystävällinen, jotta asiakkaat löytävät helposti etsimänsä tuotteet.

Viimeisimpänä vaiheena ennen julkaisua on testata ja optimoida verkkokaupan suorituskykyä ja toimivuutta. Tähän sisältyy sivuston nopeuden ja toimivuuden testaaminen erilaisilla laitteilla ja selaimilla sekä varmistaminen, että kaikki maksutapahtumat ja tilaukset toimivat moitteettomasti. Kun kaikki on kunnossa, voi WooCommerce-verkkokauppaasi julkaista ja alkaa houkutella asiakkaita ja tehdä kauppaa verkossa.

Woocommerce maksutavat

WooCommerce tarjoaa monipuolisen valikoiman maksutapoja, jotka helpottavat asiakkaiden ostosten tekemistä verkkokaupassasi. Yksi suosituimmista maksutavoista on luottokorttimaksut, joiden avulla asiakkaat voivat maksaa ostoksensa nopeasti ja helposti suoraan verkkosivustolla. WooCommerce tukee useita eri maksunvälittäjiä, kuten Paytrail, Klarna ja muita kansainvälisesti tunnettuja maksunvälittäjiä, mikä antaa sinulle mahdollisuuden valita juuri yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon.

Lisäksi voit tarjota asiakkaillesi muita maksutapoja, kuten verkkopankkimaksut, lasku- ja osamaksuvaihtoehdot sekä erilaiset mobiilimaksuratkaisut. Näiden vaihtoehtojen avulla voit tarjota asiakkaillesi joustavuutta ja mukavuutta maksutapojen valinnassa, mikä voi lisätä heidän ostohalukkuuttaan ja parantaa verkkokauppasi myyntiä. On tärkeää varmistaa, että tarjoamasi maksutavat ovat turvallisia ja luotettavia, jotta asiakkaat voivat tehdä ostoksensa huoletta ja luottavaisin mielin.

Woocommerce toimitustavat

WooCommerce tarjoaa myös monipuoliset vaihtoehdot toimitustapojen hallintaan, mikä on keskeinen osa verkkokaupan tehokasta toimintaa. Voit määrittää erilaisia toimitustapoja asiakkaillesi tarpeidesi ja liiketoimintasi mukaan, ja tarjota heille joustavia vaihtoehtoja ostosten toimittamiseen.

Yksi yleisimmistä toimitustavoista on kotiinkuljetus, joka voi olla tarpeellinen vaihtoehto asiakkaille, jotka haluavat ostoksensa toimitettavan suoraan kotiovelleen. Lisäksi voit tarjota noutopisteitä tai -pisteitä, joissa asiakkaat voivat noutaa tilauksensa itse, mikä voi olla kätevä vaihtoehto kiireisille tai sijainniltaan lähellä oleville asiakkaille.

WooCommerce mahdollistaa myös erilaisten toimitustapojen hinnoittelun ja räätälöinnin. Voit esimerkiksi tarjota ilmaisen toimituksen tietyille tilauksille tai määrittää toimituskulut painon, koon tai sijainnin perusteella. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden optimoida toimituskulut ja tarjota asiakkaillesi kilpailukykyisiä ja houkuttelevia toimitusvaihtoehtoja.

Lisäksi voit integroida erilaisia toimituspalveluita ja kuljetusyhtiöitä WooCommerce-verkkokauppaasi, mikä helpottaa tilausten käsittelyä ja seurantaa. Näiden ominaisuuksien avulla voit tarjota asiakkaillesi sujuvan ja miellyttävän ostokokemuksen, mikä voi edistää asiakastyytyväisyyttä ja uskollisuutta pitkällä aikavälillä.

"WooCommerce on avoimen lähdekoodin ratkaisu, joka mahdollistaa jatkuvan kehityksen ja laajan tuen käyttäjäyhteisön ansiosta."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Woocommerce verkkokaupan optimointi

WooCommerce-verkkokaupan optimointi on avain menestyksekkääseen verkkokaupan toimintaan ja asiakkaiden sitouttamiseen. Tässä muutamia olennaisimpia optimointitapoja, jotka voivat parantaa verkkokauppasi suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta:

 1. Sivuston nopeuden optimointi: Nopea sivuston latausaika on ratkaisevan tärkeää asiakkaiden sitouttamiseksi ja hakukonenäkyvyyden parantamiseksi. Voit optimoida sivuston nopeutta käyttämällä välimuistia, optimoimalla kuvat ja minimoimalla HTTP-pyyntöjen määrän.
 2. Responsiivinen suunnittelu: Varmista, että verkkokauppasi on responsiivinen ja toimii moitteettomasti eri laitteilla ja näyttökoilla. Tämä varmistaa, että asiakkaat voivat tehdä ostoksia missä ja milloin tahansa ilman ongelmia.
 3. Hakukoneoptimointi (SEO): Paranna verkkokauppasi näkyvyyttä hakukoneissa optimoimalla sivustosi hakukoneystävällisesti. Tämä sisältää avainsanojen käytön, metatietojen optimoinnin, sisällön laadun parantamisen ja linkkien rakentamisen.
 4. Käyttäjäkokemuksen parantaminen: Tarjoa asiakkaillesi saumaton ja miellyttävä käyttäjäkokemus navigoinnista ostoskorin kautta maksuun asti. Tämä sisältää selkeän ja intuitiivisen käyttöliittymän, helpon tuotteiden löydettävyyden ja nopean kassaprosessin.
 5. Analytiikan seuranta: Seuraa verkkokauppasi suorituskykyä ja asiakaskäyttäytymistä analytiikan avulla. Näiden tietojen avulla voit tunnistaa vahvuudet ja heikkoudet sekä tehdä tietoon perustuvia päätöksiä verkkokauppasi parantamiseksi.

Tehokkaan avun tarjoaminen WooCommerce-verkkokaupan optimointiin on minun erityisosaamistani. Voin auttaa sinua tunnistamaan verkkokauppasi kehityskohteet ja toteuttamaan tarvittavat muutokset optimoidaksesi sivustosi suorituskyvyn ja käyttäjäkokemuksen. Kurkkaa lisää mahdollisuuksista tästä ja kysy rohkeasti lisää mikäli sinulla herää kysymyksiä tai haluat sparrausapua!

Woocommerce verkkokauppa hinta

WooCommerce verkkokaupan hinta voi vaihdella riippuen yrityksen tarpeista ja vaatimuksista. Itse WooCommerce-laajennus on ilmainen ja avoimen lähdekoodin, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon pienille budjeteille. Kuitenkin verkkokaupan perustaminen saattaa sisältää muita kustannuksia, kuten hosting-palvelun, verkkotunnuksen ja teeman hankinnan.

Hosting-palvelun hinta vaihtelee palveluntarjoajan ja palvelun tason mukaan, mutta edullisimmat vaihtoehdot voivat olla jo muutamia euroja kuukaudessa. Verkkotunnuksen rekisteröinti maksaa yleensä muutamia kymmeniä euroja vuodessa riippuen valitusta verkkotunnuspäätteestä.

Teeman hankkiminen voi myös aiheuttaa kustannuksia, erityisesti jos valitset premium-teeman. Yleisimmät ja yksinkertaiset teemat ovat kuitenkin ilmaisia. Premium-teemojen hinnat vaihtelevat yleensä 50-200 euron välillä riippuen teeman ominaisuuksista ja laadusta. Lisäksi voit joutua investoimaan lisäosien hankintaan ja integraatioihin, jotka voivat lisätä hieman kustannuksia.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että investointi laadukkaaseen verkkokauppaan voi tuoda merkittävää tuottoa pitkällä aikavälillä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu verkkokauppa voi houkutella enemmän asiakkaita, parantaa myyntiä ja kasvattaa yrityksen kannattavuutta. Lisäksi WooCommerce-verkkokaupan joustavuus ja laajennettavuus antavat sinulle mahdollisuuden kasvattaa ja kehittää verkkokauppaasi tarpeidesi mukaisesti ilman suuria lisäkustannuksia.

Muut vaihtoehdot WooCommercelle

 1. Shopify:

Shopify on erittäin suosittu vaihtoehto verkkokaupan perustamiseen. Se tarjoaa helpon käyttöliittymän ja kattavan valikoiman ominaisuuksia, mutta saattaa olla kalliimpi pitkällä aikavälillä.

 1. Magento:

Magento on toinen varteenotettava vaihtoehto, erityisesti suurille yrityksille. Se tarjoaa erinomaisen skaalautuvuuden ja laajat ominaisuudet, mutta vaatii enemmän teknistä osaamista.

 1. BigCommerce:

BigCommerce on toinen vaihtoehto, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman ominaisuuksia ja skaalautuvuutta. Se sopii erityisesti kasvuhakuisille yrityksille.

Yhteenveto

WooCommerce on paljon enemmän kuin pelkkä verkkokauppa-alusta; se on dynaaminen työkalu, joka avaa ovet digitaalisen kaupankäynnin maailmaan. Tämä artikkeli on tarjonnut syvällisen katsauksen WooCommerceen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin liiketoiminnan kasvattamiseksi.

Yksi mielenkiintoinen näkökulma, jota olemme korostaneet, on WooCommerce-yhteisön voima ja tuki. Yhteisö ei ole vain resurssi teknisten kysymysten ratkaisemiseen, vaan se edustaa myös innostavaa verkostoa, joka kannustaa ja inspiroi verkkokauppiaita ympäri maailman.

Tämä yhteisöllinen voima ei ole vain tukiverkosto, vaan se on myös voimavara, joka voi auttaa yrityksiä saavuttamaan menestystä ja kasvamaan verkossa. Joten muista: WooCommerce ei ole vain alusta, se on yhteisö, joka voi olla avain menestykseesi digitaalisessa kaupankäynnissä.

Scroll to Top