Useat ihmiset etsivät vastausta mikä on WordPress? Heidän edessään on iso WordPress logo

Mikä on WordPress? – Suosituin julkaisujärjestelmä

Sinun ei tarvitse olla digitaalisen maailman guru luodaksesi näyttäviä verkkosivustoja. Mutta yllättävä fakta on, että monet yritykset edelleen ulkoistavat verkkosivustojensa suunnittelun ja hakukoneoptimoinnin, vaikka WordPress tarjoaa helpon ja edullisen vaihtoehdon. Tämä herättää kysymyksen: voisitko itse saavuttaa saman tuloksen?

Itse asiassa WordPressin avulla voit suunnitella ja optimoida verkkosivustosi itse, säästäen samalla aikaa ja rahaa. Ajattele, miten voit kasvattaa liiketoimintaasi ja saavuttaa paremman näkyvyyden verkossa. Lähdetään liikkeelle! Seuraavaksi tutustumme siihen, mikä on WordPress ja miten se voi auttaa sinua luomaan sekä optimoimaan tehokkaan verkkosivuston omatoimisesti.

Mikä on WordPress?

WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, joka tarjoaa käyttäjilleen helpon ja tehokkaan tavan luoda ja hallinnoida verkkosivustoja. Sen intuitiivinen käyttöliittymä tekee sisällön lisäämisestä ja muokkaamisesta vaivatonta, ja sen avulla kuka tahansa voi luoda ammattimaisen näköisen sivuston ilman syvällistä teknistä osaamista. Lisäksi WordPress tarjoaa valtavan määrän ilmaisia ja maksullisia teemoja sekä laajennuksia, jotka mahdollistavat sivuston räätälöinnin juuri omien tarpeiden mukaan.

WordPressin suosio perustuu sen monipuolisuuteen ja joustavuuteen. Se soveltuu erinomaisesti niin pienille henkilökohtaisille blogeille kuin suurille yrityssivustoillekin. Lisäksi sen avoimen lähdekoodin luonne ja valtava kehittäjäyhteisö takaavat sen jatkuvan kehityksen ja parantamisen, mikä varmistaa sen pysymisen ajan tasalla ja tarjoamisen parhaat mahdolliset ominaisuudet ja työkalut käyttäjilleen.

WordPressin käyttö ei rajoitu vain teknisesti osaaviin henkilöihin – se on helppo oppia ja käyttää myös aloittelijoille. Sen ystävällinen käyttöliittymä ja runsaat opetusmateriaalit tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat luoda upean ja toimivan verkkosivuston ilman suurta vaivaa.

Maailman suosituin julkaisujärjestelmä – WordPress valtaa verkot

On aika sukeltaa syvemmälle maailmaan, jossa yksi julkaisujärjestelmä hallitsee yli kolmasosaa koko internetistä! Kyllä, puhun juuri WordPressistä. Tämä avoimen lähdekoodin jättiläinen on noussut ylivoimaiseksi suosikiksi verkkosivustojen rakentajien keskuudessa ympäri maailman, ja syystäkin.

WordPress ei ole vain yksi monista vaihtoehdoista, se on de facto-standardi, jota käyttävät kaikki, alkaen pienistä bloggaajista aina Fortune 500 -yrityksiin asti. Sen markkinaosuus on häkellyttävän suuri, ja sen yhteisö on vertaansa vailla. Joten mikä tekee WordPressistä niin ylivertaisen?

Ensinnäkin, sen joustavuus on vertaansa vailla. WordPress on kuin sormenjälki – jokainen sivusto on yksilöllinen. Sen teemojen ja laajennusten valikoima on valtava, mikä antaa käyttäjille mahdollisuuden muokata sivustojaan täysin omien tarpeidensa mukaan. Olipa sitten kyseessä henkilökohtainen blogi, portfolio, yrityssivusto tai verkkokauppa, WordPress tarjoaa työkalut kaikkeen.

Toiseksi, WordPressin käyttö on helppoa kuin leikki. Sen intuitiivinen käyttöliittymä tekee sisällön lisäämisestä ja muokkaamisesta vaivatonta jopa niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta verkkosivustojen hallinnoinnista. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat keskittyä luomaan upeaa sisältöä ilman teknisiä kommervenkkejä.

Kolmanneksi, WordPressin yhteisö on vertaansa vailla. Miljoonat kehittäjät, suunnittelijat ja käyttäjät ympäri maailman osallistuvat jatkuvasti alustan kehittämiseen ja tukemiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että aina kun törmäät ongelmaan tai tarvitset apua, joku todennäköisesti on jo ratkaissut saman ongelman ja jakaa mielellään tietonsa.

Joten kyllä, kun puhutaan maailman suosituimmasta julkaisujärjestelmästä, ei tarvitse katsoa kauemmas kuin WordPress. Sen monipuolisuus, helppokäyttöisyys ja laaja tukiyhteisö tekevät siitä ehdottoman valinnan kaikille, jotka haluavat rakentaa upeita ja toimivia verkkosivustoja ilman suurta vaivaa.

"WordPress tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän käyttäjäystävällisyyttä, laajaa tukea ja monipuolisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ylivertaisen vaihtoehdon muihin verkkosivualustoihin verrattuna."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Miksi WordPress?

Yksinkertaisesti sanottuna, WordPress tarjoaa vertaansa vailla olevan yhdistelmän helppokäyttöisyyttä, monipuolisuutta ja jatkuvaa kehitystä. Ensinnäkin, sen intuitiivinen käyttöliittymä tekee sivuston luomisesta ja hallinnoinnista vaivatonta kenelle tahansa, oli sitten kyse aloittelijasta tai kokeneemmasta käyttäjästä.

WordPressin laaja valikoima teemoja ja laajennuksia mahdollistaa sivuston räätälöinnin täysin omien tarpeiden mukaan – olipa kyseessä sitten blogi, yrityssivusto tai verkkokauppa. Alun perin se oli blogialusta, mutta vuosien varrella se on kasvanut maailman suosituimmaksi julkaisujärjestelmäksi. WordPressin suosio on huikea – arvioiden mukaan noin 40% kaikista verkkosivustoista maailmassa on rakennettu sen avulla.

WordPressin avoimen lähdekoodin luonne tarkoittaa sitä, että se on jatkuvassa kehityksessä, ja uusia ominaisuuksia ja parannuksia julkaistaan säännöllisesti, mikä takaa sen pysymisen ajan tasalla ja tarjoamisen parhaat mahdolliset työkalut käyttäjilleen. Kaiken kaikkiaan, WordPress on yksinkertaisesti paras valinta verkkosivuston rakentamiseen, oli sitten kyse henkilökohtaisesta harrasteblogista tai suuresta yrityssivustosta.

WordPressin avulla on mahdollista rakentaa hyvin edullisesti verkkosivut. Lue lisää ilmaisista kotisivuista tästä.

WordPressin suosion salaisuus: miksi se valloittaa verkot

WordPressin suosion taustalla on useita syitä, jotka tekevät siitä ehdottoman ylivertaisen verkkosivustojen rakentamisen alustana. Ensinnäkin, sen avoimen lähdekoodin luonne houkuttelee kehittäjiä ympäri maailman osallistumaan sen jatkuvaan kehittämiseen ja parantamiseen. Tämä tarkoittaa, että WordPress on jatkuvassa kehityksessä, ja uusia ominaisuuksia ja parannuksia julkaistaan säännöllisesti.

Toiseksi, WordPress tarjoaa valtavan määrän teemoja ja laajennuksia, jotka mahdollistavat sivustojen täydellisen räätälöinnin. Olipa tarpeesi sitten yksinkertainen blogi, monimutkainen yrityssivusto tai verkkokauppa, löydät varmasti sopivan teeman ja laajennukset WordPressin laajasta valikoimasta. Tämä joustavuus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikenlaisille käyttäjille, aina aloittelijoista kokeneisiin ammattilaisiin.

WordPress.org vs. WordPress.com

WordPress.org ja WordPress.com ovat kaksi erilaista palvelua, joilla molemmilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. WordPress.org tarjoaa käyttäjilleen itse asennettavan version WordPressistä. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä vastaa itse palvelimen hankkimisesta, WordPressin asentamisesta ja sen päivityksistä ja ylläpidosta. Tämä antaa käyttäjälle täyden hallinnan sivustostaan ja sen ominaisuuksista, mutta vaatii samalla enemmän teknistä osaamista ja vastuuta.

Toisaalta WordPress.com tarjoaa isännöidyn palvelun, jossa he huolehtivat teknisistä yksityiskohdista käyttäjän puolesta. He hoitavat palvelimen ylläpidon ja päivitykset, mikä vapauttaa käyttäjän keskittymään sisällöntuottamiseen. WordPress.comin ilmaisversio kuitenkin rajoittaa joitakin ominaisuuksia ja hallintavapautta, ja täydet ominaisuudet vaativat maksullisen tilauksen.

Joten valittaessa WordPress.orgin ja WordPress.comin välillä on tärkeää harkita omia tarpeita ja tavoitteita sekä sitä, kuinka paljon hallintaa ja vastuuta haluaa omasta sivustostaan. Jos haluat täyden hallinnan ja vapauden sivustostasi, WordPress.org voi olla paras vaihtoehto. Toisaalta, jos haluat helpon ja huoleton isännöidyn palvelun, WordPress.com voi olla sinulle sopivampi vaihtoehto.

WordPressin käyttökohteet

WordPress tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisten verkkosivustojen luomiseen ja hallinnointiin, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monenlaisille käyttäjille. Ensinnäkin, WordPress soveltuu erinomaisesti henkilökohtaisten ja ammatillisten blogien luomiseen. Sen helppokäyttöisyys ja laaja valikoima teemoja mahdollistavat käyttäjilleen yksilöllisten ja ammattimaisen näköisten blogien rakentamisen ilman suurta vaivaa.

WordPress on erinomainen valinta yrityssivustojen ja portfolioiden luomiseen. Sen monipuoliset teemat ja laajennukset tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden luoda vaikuttavia ja informatiivisia sivustoja, jotka välittävät yrityksen viestin tehokkaasti ja houkuttelevasti. Lisäksi WordPressin integroitavissa olevat liitännäiset mahdollistavat esimerkiksi asiakaspalautteen keräämisen, yhteydenpidon sosiaaliseen mediaan ja monia muita toimintoja, jotka ovat tärkeitä yritystoiminnassa.

WordPress on oiva valinta verkkokauppojen luomiseen ja hallinnointiin. Sen avulla käyttäjät voivat rakentaa monimutkaisiakin verkkokauppoja, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman tuotteita ja palveluita asiakkailleen. WooCommerce-laajennus erityisesti mahdollistaa verkkokaupan helpon integroinnin WordPressiin ja tarjoaa runsaasti ominaisuuksia, kuten tuotehallinnan, maksuvaihtoehdot ja tilausten hallinnan.

WordPress toimii hyvin myös yhteisö- ja foorumisivustojen alustana. Sen avulla käyttäjät voivat luoda sivustoja, joilla jaetaan tietoa, keskustellaan erilaisista aiheista ja luodaan yhteisöä samanmielisten ihmisten kesken. Lisäosat kuten bbPress ja BuddyPress mahdollistavat foorumien ja sosiaalisten verkostojen rakentamisen WordPressiin vaivattomasti.

Näiden käyttökohteiden lisäksi WordPressia voidaan käyttää moniin muihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi koulutussivustojen, tapahtumajärjestäjien sivustojen ja portfoliojen luomiseen. Sen monipuolisuus ja joustavuus tekevät siitä yhden suosituimmista ja käytetyimmistä verkkosivustojen rakentamisen alustoista maailmassa.

"WordPressin laaja teema- ja lisäosavalikoima antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda täysin räätälöityjä ja ainutlaatuisia verkkosivustoja, jotka vastaavat täydellisesti heidän tarpeisiinsa ja brändiinsä."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Worpress lisäosat

WordPress-lisäosat ovat pieniä ohjelmakoodinpätkiä, jotka laajentavat WordPressin perustoiminnallisuuksia. Nämä lisäosat voidaan asentaa WordPress-sivustolle helposti, ja ne tarjoavat lisäominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, joita perusversio ei sisällä. Näitä voivat olla esimerkiksi sosiaalisen median jakonapit, yhteydenottolomakkeet, hakukoneoptimointityökalut ja monia muita.

Lisäosat ovat eräänlainen tapa muokata WordPressiä oman tarpeen mukaan ilman, että tarvitsee tehdä suuria muutoksia itse ohjelmakoodiin. Ne tarjoavat käyttäjälle mahdollisuuden laajentaa sivustonsa toiminnallisuuksia ilman, että tarvitsee olla koodaamisen asiantuntija. Useimmat lisäosat ovat ilmaisia, mutta on myös maksullisia lisäosia, jotka tarjoavat edistyneempiä ominaisuuksia ja tukea.

Yhteenvetona voidaan todeta, että WordPress-lisäosat ovat tehokas tapa lisätä sivuston toiminnallisuuksia ja mukauttaa sitä omien tarpeiden mukaan. Niiden avulla käyttäjät voivat helposti laajentaa WordPressin perusominaisuuksia ilman syvällistä teknistä osaamista ja tehdä sivustostaan juuri sellaisen kuin haluavat. Lisäosien avulla WordPressin käyttäjät voivat tehdä sivustostaan monipuolisemman ja käyttäjäystävällisemmän sekä parantaa sen toimivuutta ja käyttökokemusta.

Vaihtoehtoja WordPressille

WordPress ei ole ainoa vaihtoehto oman verkkosivuston luomiselle ja hallinnoinnille. Markkinoilla on useita muita julkaisujärjestelmiä ja alustoja, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja käyttötarkoituksensa.

Joomla tunnetaan erityisesti joustavuudestaan, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon monimutkaisempiin verkkosivustoihin. Drupal puolestaan erottuu monimutkaisuudellaan ja tarjoaa erinomaisen skaalautuvuuden suurille ja vaativille sivustoille. Wix ja Squarespace ovat käyttäjäystävällisiä ja tarjoavat upeaa designia, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat luoda sivustoja ilman teknistä osaamista. Weebly taas on yksinkertainen ratkaisu verkkosivustojen rakentamiseen.

Magento ja Shopify ovat erikoistuneet verkkokauppoihin ja tarjoavat kattavat ominaisuudet tähän tarkoitukseen. Samaan kategoriaan on lisättävä myös hyvin helppokäyttöinen MyCashFlow. Blogger puolestaan on nopea ja helppo tapa aloittaa bloggaaminen, kun taas Medium tarjoaa alustan sisällön jakamiseen laajemmalle yleisölle.

Lisäksi on olemassa puhtaita sisällönhallintajärjestelmiä, kuten Contentful, jotka keskittyvät vain sisällön luomiseen ja hallinnointiin ilman, että ne ottavat kantaa siihen, missä tai miten sisältöä esitetään. Tämä mahdollistaa saman sisällön käytön eri alustoilla, kuten verkkosivustoilla, sosiaalisessa mediassa ja mobiilisovelluksissa.

Yhteenveto – Mikä on WordPress?

WordPress on monipuolinen ja suosittu julkaisujärjestelmä, joka tarjoaa käyttäjilleen lukuisia mahdollisuuksia verkkosivustojen luomiseen ja hallinnointiin. Sen avulla käyttäjät voivat helposti luoda henkilökohtaisia blogeja, yrityssivustoja, verkkokauppoja ja monia muita erilaisia sivustoja ilman syvällistä teknistä osaamista. WordPressin suosio perustuu sen helppokäyttöisyyteen, laajaan teema- ja lisäosavalikoimaan sekä jatkuvasti kehittyvään yhteisöön.

Vaikka WordPress onkin vahva valinta monille käyttäjille, on olemassa myös muita vaihtoehtoja, kuten Joomla, Drupal, Wix, Squarespace ja monet muut. Näiden erilaisten julkaisujärjestelmien ja alustojen avulla käyttäjät voivat valita parhaiten omiin tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa sopivan vaihtoehdon. Jokaisella järjestelmällä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja on tärkeää harkita näitä tekijöitä ennen päätöksen tekemistä.

Lisäksi WordPress tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden laajentaa sivustonsa toiminnallisuuksia erilaisten lisäosien avulla. Nämä lisäosat tarjoavat lisäominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka eivät sisälly perusversioon, ja ne ovat helppoja asentaa ja käyttää ilman syvällistä teknistä osaamista. Yhteenvetona voidaan todeta, että WordPress tarjoaa monipuolisen ja joustavan ratkaisun verkkosivustojen luomiseen ja hallinnointiin, mutta on tärkeää harkita myös muita vaihtoehtoja ja valita juuri omaan tarpeeseen sopivin ratkaisu. Mikäli haluat apua WordPress sivujen tai Woocommerce verkkokaupan rakentamiseen, niin autan sinua erittäin mielelläni!

Scroll to Top