Orgaaninen näkyvyys Googlessa on avain yrityksen menestykseen

Orgaaninen näkyvyys on avain yrityksesi menestykseen

Kasvata sivustosi orgaanista näkyvyyttä ja erotu kilpailijoistasi. Tiedäthän, että sinun ei tarvitse olla hakukoneoptimoinnin ammattilainen menestyäksesi verkossa ja saadaksesi yrityksesi näkymään paremmin hakutuloksissa.

Yllättävä tosiasia on, että suuri osa yrityksistä edelleen sivuuttaa orgaanisen näkyvyyden mahdollisuudet ja valitsee maksulliset mainosratkaisut. Tämä voi tulla kalliiksi ja olla tehottomampaa kuin orgaanisen näkyvyyden hyödyntäminen. Mitäpä jos kertoisin sinulle, että voit parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa ilman suuria kustannuksia ja ammattilaisen apua?

Seuraavaksi kerron sinulle tarkemmin mitä orgaaninen näkyvyys Googlessa tarkoittaa ja miksi sinun tulee ehdottomasti hyödyntää sitä. Lisäksi opastan sinulle seitsemän yksinkertaisen vaiheen kautta kasvattamaan orgaanista näkyvyyttäsi ja erottumaan kilpailijoistasi. Joten, valmistaudu tutustumaan ja oppimaan, miten voit saada yrityksesi loistamaan hakutuloksissa ja saavuttamaan haluamasi näkyvyyden verkossa.

Mitä tarkoittaa orgaaninen näkyvyys?

Orgaaninen näkyvyys tarkoittaa sitä, kuinka hyvin verkkosivustosi näkyy hakutulosten luonnollisissa eli ei-maksullisissa osioissa hakukoneissa, kuten Google, Bing ja Yahoo. Tämä näkyvyys saavutetaan hakukoneoptimoinnin avulla, mikä on prosessi, jossa tehdään sivuston parannuksia ja optimointia, jotta se vastaisi paremmin käyttäjien hakukyselyihin.

Yksinkertaisesti sanottuna, kun potentiaalinen asiakas etsii tuotetta tai palvelua, joka liittyy liiketoimintaasi, haluat varmistaa, että yrityksesi verkkosivusto näkyy ensimmäisten hakutulosten joukossa. Tämä lisää merkittävästi mahdollisuuksiasi saada uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi.

Orgaaninen näkyvyys perustuu käytännössä laadukkaaseen ja relevanttiin sisältöön sekä avainsanojen strategiseen käyttöön verkkosivustolla. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustosi sisällön ja yhdistämään sen käyttäjien hakukyselyihin, parantaen siten sijoitustasi hakutuloksissa.

"Orgaaninen näkyvyys ei ole vain tapa säästää rahaa mainontaan, se on keino rakentaa pitkäaikaista luottamusta ja uskollista asiakaskuntaa. Se tarjoaa kestävän perustan liiketoiminnan kasvulle verkossa."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Miksi orgaaninen näkyvyys Googlessa on tärkeää?

Orgaaninen näkyvyys on äärimmäisen tärkeää yrityksille, jotka haluavat menestyä. Tässä kappaleessa kerron syitä siihen, miksi orgaaninen näkyvyys on niin olennainen osa nykyaikaista liiketoimintaa.

Orgaaninen näkyvyys tarjoaa pitkäaikaista ja kestävää hyötyä. Kun sivustosi sijoittuu korkeammalle hakutuloksissa, se pysyy siellä pidempään verrattuna maksullisiin mainoksiin, jotka vaativat jatkuvia kustannuksia. Orgaaninen näkyvyys luo luotettavan perustan, joka houkuttelee jatkuvasti uusia kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita. Hakukoneoptimoinnin avulla luotu orgaaninen liikenne on avainasemassa kaikissa ostopolun vaiheissa.

Mutta mitä jos käytämme maksettua Google mainontaa kaikille tärkeille aviansanoille? Google mainonta on erinomainen ja tehokas työkalu, joka tuo lisää näkyvyyttä ja siksi sen tulisi olla jokaisen kasvavan yrityksen työkalupakissa. Kuitenkin jopa 70% Google käyttäjistä hyppää maksettujen mainosten yli hakutuloksissa. Onkin siis ensiarvoisen tärkeää näkyö orgaanisissa hakutuloksissa.

Lisäksi orgaaninen näkyvyys rakentaa luottamusta. Kun käyttäjät näkevät yrityksesi verkkosivuston hakutulosten kärjessä, se antaa vaikutelman siitä, että yrityksesi on luotettava ja arvostettu toimija alallaan. Tämä voi houkutella enemmän asiakkaita ja lisätä myyntiä.

Orgaaninen näkyvyys Googlessa on kustannustehokas tapa luoda tehokas ja pitkäjänteinen liiketoimintamalli. Vaikka hakukoneoptimointiin panostaminen saattaa vaatia aluksi aikaa ja resursseja, se tarjoaa pitkällä aikavälillä erinomaista vastinetta sijoitukselle. Verkkosivustosi näkyvyys paranee ilman jatkuvia mainoskuluja, mikä auttaa pitämään markkinointibudjetin hallinnassa.

Jatkuva näkyvyys auttaa sinua myös kohdentamaan oikean yleisön. Hakukoneet pyrkivät näyttämään käyttäjilleen relevanttia sisältöä, ja orgaanisen näkyvyyden avulla voit saavuttaa ihmisiä, jotka etsivät juuri sinun tarjoamiasi tuotteita tai palveluita. Tämä tekee markkinoinnista tehokkaampaa ja parantaa konversioprosenttiasi.

Orgaanisen näkyvyyden merkitys yrityksille on valtava. Hyödyntämällä RACE-mallia (Reach, Act, Convert, Engage) voimme ymmärtää sen vaikutukset paremmin:

 • Reach (Tavoittavuus): Orgaaninen näkyvyys auttaa tavoittamaan suuremman ja relevantimman yleisön. Kun sivustosi rankkaa korkealle hakutuloksissa, se tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita.
 • Act (Toiminta): Hyvä näkyvyys houkuttelee kävijöitä, jotka ovat todennäköisemmin kiinnostuneita tarjoamistasi palveluista tai tuotteista, mikä lisää sitoutumista.
 • Convert (Konvertointi): Kun kävijät löytävät sivustosi ja saavat tarvitsemansa tiedot, konversion todennäköisyys kasvaa huomattavasti – olipa kyse sitten tuotteen ostamisesta tai yhteydenotosta.
 • Engage (Sitoutuminen): Orgaanisen liikenteen kautta tavoittamasi asiakkaat ovat usein laadukkaampia, mikä johtaa parempaan asiakassuhteeseen ja sitoutumiseen. Vanhat asiakkaat tavoittavat sinut useammin ja sinä olet asiakkaan näköpiirissä useammin.
"Orgaaninen näkyvyys on tehokas tapa erottua kilpailijoista. Se ei ainoastaan lisää sivustosi näkyvyyttä ja asiakasmäärää, vaan myös parantaa brändisi uskottavuutta ja asemaa alallasi."
Jami Kyöstilä hakukoneoptimoinnin konsultti
-Jami Kyöstilä

Miten parannat orgaanista näkyvyyttä?

Yrityksesi orgaanisen näkyvyyden parantaminen on välttämätöntä, jotta voit kilpailla verkossa ja houkutella enemmän asiakkaita. Seuraavaksi kerron 7 tehokasta keinoa, joilla voit parantaa yrityksesi orgaanista näkyvyyttä hakukoneiden tuloksissa.

 1. Laadukas sisältö: Laadukas ja informatiivinen sisältö on orgaanisen näkyvyyden kulmakivi. Luo sisältöä, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin. Tämä voi sisältää blogikirjoituksia, artikkeleita, videoita ja muita formaatteja, jotka ovat kiinnostavia ja hyödyllisiä kohdeyleisöllesi.
 2. Avainsanatutkimus: Tee perusteellinen avainsanatutkimus, jotta voit tunnistaa ne sanat ja lauseet, jotka liittyvät liiketoimintaasi ja joita käyttäjät todennäköisesti etsivät. Käytä näitä avainsanoja sivustollasi strategisesti, jotta hakukoneet ymmärtävät, mistä sivustosi käsittelee.
 3. Tekninen optimointi: Varmista, että verkkosivustosi on teknisesti optimoitu. Tämä sisältää nopean latausajan, mobiiliystävällisen suunnittelun, hyvin rakennetut URL-osoitteet ja helppokäyttöisen navigaation. Tekninen optimointi auttaa hakukoneita indeksoimaan sivustosi tehokkaasti.
 4. Linkkien rakentaminen: Hanki laadukkaita ja relevantteja linkkejä muihin verkkosivustoihin. Laadukkaat linkit voivat lisätä sivustosi luotettavuutta ja parantaa sen asemaa hakukoneiden tuloksissa. Voit rakentaa linkkejä yhteistyökumppaneiden kanssa, julkaista vierasartikkeleita tai osallistua alan foorumeille ja keskusteluihin.
 5. Sosiaalinen media: Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa voi auttaa parantamaan orgaanista näkyvyyttäsi. Jaa säännöllisesti sisältöä ja osallistu keskusteluihin, mikä voi tuoda lisää liikennettä sivustollesi.
 6. Seuranta ja analytiikka: Käytä seuranta- ja analytiikkatyökaluja, kuten Google Analytics, seurataksesi sivustosi suorituskykyä. Tämä auttaa sinua tunnistamaan vahvuudet ja heikkoudet ja tekemään tarvittavia muutoksia orgaanisen näkyvyyden parantamiseksi.
 7. Jatkuva kehitys: Hakukonealgoritmit muuttuvat jatkuvasti, joten orgaanisen näkyvyyden parantaminen on jatkuva prosessi. Pysy ajan tasalla alan trendeistä ja päivitä sivustoasi säännöllisesti, jotta pysyt kilpailun edellä.

Yrityksesi näkyvyyden parantaminen Googlessa vaatii sitoutumista ja vaivannäköä, mutta se voi tuoda merkittäviä tuloksia. Panosta laadukkaaseen sisältöön, optimoi teknisesti sivustosi, rakenna linkkejä ja seuraa suorituskykyäsi. Näiden toimenpiteiden avulla voit vahvistaa asemaasi hakukoneiden tuloksissa ja houkutella enemmän asiakkaita liiketoimintaasi. Voit lukea lisää Ahrefs blogista, joka kertoo myös 7 vinkkiä jo olemassa olevien sivujen orgaanisen hakukonenäkyvyyden parantamiseen tästä.

Yhteenveto

Orgaaninen näkyvyys on elintärkeää yrityksesi menestyksen kannalta. Sen avulla voit saavuttaa ja sitouttaa oikean yleisön, parantaa konversioita ja rakentaa pitkäaikaisia asiakassuhteita. Vaikka se vaatii jatkuvaa työtä ja sitoutumista, sen tuoma hyöty on korvaamaton. Aloittamalla näiden strategioiden toteuttamisen voit merkittävästi parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa ja saavuttaa liiketoiminnallesi uudenlaisen menestyksen.

Muista, että orgaaninen näkyvyys ei ole pelkästään tekninen suoritus, vaan se kuvastaa myös yrityksesi arvoa ja asiantuntemusta alallasi. Jatkuvalla oppimisella, testaamisella ja optimoinnilla voit varmistaa, että yrityksesi ei ainoastaan kasva, vaan myös erottuu kilpailijoistaan pitkällä tähtäimellä.

Kehotan sinua hyödyntämään hakukoneoptimoinnin edut saavuttaaksesi pitkäaikaista kilpailuetua kilpailijoihin nähden. Se on työ, joka tuottaa moninkertaisesti, kun saavutat paremman näkyvyyden, lisäät asiakkaita ja kasvatat liiketoimintaasi verkossa. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan aloita orgaanisen näkyvyyden parantaminen jo tänään.

Scroll to Top